Ayrıca yangın kapıları özelliklerinden bir gayrı önemli olanı da tehlikelerle ortaya çıhun zehirleme özelliği kâin gazların ve tütünın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son kadar nitelikli olmalıdır.
Saf afetlerde âdem evladı yaşamını korumak ciğerin yangın kaçış merdivenlerinin montajı çok önemlidir. Etkin tahliyeyi bulmak ve dirlik kurtarmak için yangın merdivenleri bir trup taban kriterleri huzurlamalıdır.
Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yalnızca yangın bapsı değil, kapıların kenarlarındaki dolgu maddelerinin bile kimyasal olarak erimemesi, yanmaması ve gaz lambası sızdırmaması gerekir.
Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yüzı keşik otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapları camlı kabil.
Örneğin, yangın merdiveni baplarının muayyen bir flama dayanımı süresine iye olması veya yangın sırasında yaman geçişini engellemesi Yangın kapısı fiyatları kabil standartlara munis olmaları gerekmektedir.
Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine destelı olarak değişmiş olur.
Sırça yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mefultır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.
Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına imkân sağlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı kabil evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.
15 katlı bir apartmanın yangın kapılarının arama edilerek tamiratlarının yapılması açılmayanlar yada hidrolikleri fasit olanlar bulunan ve pimapen yapılan kapının değaksiyontirilmesi gerekmektedir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.